За мечтите и тяхното реализиране…

Стандартен

До преди 2-3 седмици само си мислех, че съм сбъднала моя голяма мечта и бях на път да реализирам друга мечта… Или поне така си мислех и тънех в блажено самозаблуждение. Мислех, че съм намерила перфектната работа, перфектния работодател и човек, с който сме настроени на една и съща честота… Уви в Българския език има много поговорки, които казват много големи истини. Те не са само празни думи, наредени в благозвучни словосъчетания а истини проверени във времето и многократно изпитани.

„Много хубаво не е на хубаво“ или пък „Всичко хубаво си има край“… Това се опита да ми подскаже 6-тото ми чувство още в началото, но аз бях толкова запленена от ентусиазма и мисълта, че съм намерила своето място, че прекърших тези мисли още в зародиш, преди да са се загнездили в съзнанието ми. Вярвах, исках да вярвам че всичко е така, както изглежда, че всичко е перфектно и че толкова хубави неща ми се случват именно на мен и то в толкова кратък срок… За кратко време ми поникнаха крила, летях на високо и бях щастлива. Имах възможността да науча много нови и интересни за мен неща, да създавам красоти, които да радват хората, да работя с човек, който е далеч от завистта, алчността и злобата, човек на изкуството, който цени красивото!

Бях щастлива и научих наистина много неща за кратко време! За съжаление покрай хубавите и полезни за мен неща, научих и колко завист и злоба има на този свят. Бях обвинена в какво ли не, бяха правени опити да ми се вмени вина за неща, които не съм направила, неща които даже не бих и помислила да направя. Паднах от високо, разочарована и обидена.

Падайки от розовото облаче на заблужденията, осъзнах че мечтите ми не са били сбъднати а тепърва предстоят да се реализират. Не съжалявам за нищо до момента. Покрай всичката тази помия човек трупа опит и се научава как да не стъпва повторно в нея!

Аз успях да си открадна и нещо много ценно. Не материални неща, на такива не бих посегнала, те нямат или с времето губят своята стойност!

Откраднах си най-ценното – занаят!

За всичко това, което преживях последните 3 месеца и ползата, която извлякох за себе си трябва да благодаря на един човек! Благодаря й от сърце, без капка ирония, злоба или завист! Съвсем чистосърдечно!

А сега е време да се взема в ръце и да започвам да работя по реализацията на едни мечти, които се реят нейде из главата ми. 🙂

Advertisements

About Ivelina Mihaylova

Ако искате да притежавате нещо направено от мен, Aко искате да зарадвате някого и да подарите усмивка ... Това е вашето място! Пишете ми и споделете вашите желания! e-mail: ivkahandmade@gmail.com skype: ivkahandmade

5 responses »

  1. Успех от мен. Това, което е фантазия в главата ти и умение в ръцете ти никой не може да ти отнеме. А Краси е права-на мястото на осъществените мечти винаги ще дойдат нови 🙂

  2. Благодаря за хубавите думи Крис! От омраза и злоба никой не е прокопсал. Не виждам смисъл да си тровим душите с тези негативни емоции. Поне аз не го правя.
    Каквото било – било. Сега всеки по пътя си. 🙂
    Това е от мен, моята позиция и гледна точка. За отсрещната страна не мога да нося отговорност. Всеки сам решава за себе си.

  3. Благороден човек е този, който въпреки обидата и разочарованието, намира в себе си сили да благодари!!!
    А ти мечтай и сбъдвай мечтите си! Винаги ще се зараждат нови!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s